possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник та священичі свячення у Запитові

У празник святого Архистратига Михаїла Правлячий Архиєрей відвідав парафію у Запитові з нагоди храмового празника та уділив священичі свячення диякону Тарасу Филистину.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь, у якій розвинув думку про значення Церкви: "Церква стосується не тільки людей на землі, але ми сьогодні святкуємо ціле небо ангелів, які сходяться, щоб святкувати благовість Євангелії. "

Проповідник закликав вдивитися у постать св. Арх. Михаїла, як він взаємодіє з ангелами, щоб ми могли відтворювати лице ангелів між нами, щоб ми могли брати приклад з ангельської парафії і мали над чим застановитися і щоб як згуртованість ангелів в небі здобула перемогу, так і вірні своєю згуртованістю вносили перемогу у життя.

"Господь створив світ для нас і він на нього дивиться з любов'ю. Це було його уподобання і він признавав своє лице. Він створив світ для нашого з вами життя і ангелів дав нам на поміч,а  Ангела Хоронителя, щоб беріг.

Так, як ангели співали і славили Бога - "Слава во вишніх Богу, а на землі мир, людям доброї волі", щоб ми цей мир могли відстоювати своїми словами і вчинками.

Ми допускаємося гріхів, а вони завжди є наслідком, який приносить терпіння, смерть і горе. 

Ми маємо закорінити у своєму серці віру, щоб цю новину розвивати в нашому житті без нарікань". - йдеться у проповіді.

Роздумуючи про людські терпіння і відносини між людьми, владика закликав застановитися над епізодом із Старого Завіті про Авраама. Сара, дружина Авраама, будучи безплідною, дала Аврааму свою рабиню Агар як наложницю, щоб вона, замість неї, могла народити йому дитину. Коли Агар завагітніла, Сара зненавиділа її, тоді Агар, не витримавши, втекла від житла Авраама. Але ангел Господній з'явився і сказав до Агар вернутися, бо з неї вийде великий народ. Вона послухалася і прийнявши терпіння, перенесла їх для добра. Від того і постав єгипетський народ.

Це велике Боже провидіння. Голос Божий, через ангела явився для того, щоб Боже провидіння явилося у світі.

"Ми всі покликані бути дуже терпеливими один до одного, не нарікаючи.

Війна нам загрожує і для нас ангел говорить, щоб цей голос вірності, любові і служіння нести. Дарма, що ворог загрожує зброєю, Господь дивиться на серце, того хто молиться.

Наша перемога є в тому, що ми бережемо мир. Хай Бог благословить, щоб ми, маючи небесну силу у наших заступниках, вміли слухати їх." - йдеться у духовній науці.

На завершення молінь Владика Михаїл прочитав молитву на благословення оновленого храму, а опісля цього уділив всім присутнім своє архиєрейське благословення та окропив всіх свяченою водою.

Згодом у святині лунало Многоліття, а Владика  Михаїл вручив подячні грамоти меценатам, пастирській та економічній радам та молодіжній спільноті храму. 

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336