possible to make website for free

Пошук по сайту

У Жовкві відбувся поминальний захід за жертвами голодоморів в Україні

У суботу, 25 листопада, на площі вічевій міста Жовкви відбувся поминальний захід за жертвами голодоморів. Молитву очолив Преосвященний владика Михаїл разом із духовенством міста.

Щоб вшанувати пам'ять загиблих, духовенство, міська влада та жителі міста пройшли ходою до пам'ятного хреста, де єпископ звершив Чин Панахиди.

СВІТЛИНИ

Після молитви Архиєрей звернувся із духовним словом: "Ми зібралися на молитву, щоб у своїй пам'яті відтворити жахливу смерть голодомором, який був спеціально спричинений режимом, щоб знищити наш народ, культуру і цінності. Ми на фоні великої трагедії сьогодні розчулено молимося для того, щоб у своєму серці закорінити цю правду - любити і служити ближньому так, як собі, щоб ця пам'ять нас супроводжувала не тільки сьогодні, але і у всі дні. Нам належиться цінувати життя своє і ближнього і ту цінність треба вберегти. Ми знову переживаємо напад на нашу незалежність і свободу. Нашим завданням є єднатися у любові, щоб перемогти ворога."

"На початках християнства церква молилася на гробах християн-мучеників і вона має ознаку незнищеності і вічності. Сьогодні ми на символічній молилі молимося з пам'яттю про тих, які загинули і закорінюємо в пам'яті нашу незнищимість. Ми молимося на костях і крові мучеників нашого народу і вдивляючись у їхнє лице, ми усі запалюємося до християнського життя і вічної пам'яті, щоб таких трагедій ми не допускалися у житті.

Ворог - це гріх, це диявол і він має свої інструменти - людину, яка сьогодні в лиці росії хоче знищити нас. Цей ворог людськими руками робив і продовжує робити зло. Ми маємо організуватися людськими цінностями, щоб своїм життям відстояти свободу і право на життя, боронити один одного.

Бог дав нам цей світ такий багатющий, що ми маємо над міру. Він дає це для того, щоб ми могли ділитися і виражати свою любов." - сказав Кир Михаїл

Після молитви на вічевій площі пройшов пам'ятний захід з нагоди 90-ї річниці Голодомору.

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336