possible to make website for free

Пошук по сайту

Пам’ятну скульптуру Патріарха Йосипа Сліпого освятили у Червонограді

У неділю, 26 листопада 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Ариєрейську Божественну Літургію у храмі Пресвятої Богородиці Владичиці України, що у Червонограді.

У часі богослужіння Архиєрей виголосив проповідь, у якій наголосив про наші здобутки у вірі, через яку ми будемо відчувати присутність Бога у нашому житті через любов до ближніх.

«Законовчитель приходить до Ісуса Христа із запитанням про виконання найголовнішої заповіді, бажаючи знайти відповідь і отримати Божу поміч у житті. У діалозі вони шукали, хто є цим ближнім.

З Євангелія знаємо, що у дорозі допомогу подав чужинець, який змилосердився, полегшив страждання і доглянув його. Ближній є той, який допомагає.

Ми сьогодні маємо виклики, починаючи від фронту. У капеланському і військовому служінні вірність ближньому є на першому місці. Бути поруч, допомогти, послужити - це найважливіше. Не важливо від кого прийде допомога, від християнина чи безбожника - людина чекає допомоги.

Нашим завданням є послужити, щоб дія Божої благодаті співдіяла у всіх кроках нашого життя, щоб вони були успішними.

Ап. Павло каже бути терпеливими і витривалими в любові. Любов - це терпеливість і витривалість.» - йдеться у проповіді.

СВІТЛИНИ

Владика поділився історією про терпеливу любов до ближнього, яку прийшлося пережити у одному з військових паломництво. За словами владики, терпеливість і любов стала прикладом для особи, яка було вороже наставлена.

«В теперішній час ми маємо пробудити серце до християнських кроків думання і діяння. Адже тоді Христос подасть ласку радості і в серці відкриється Ласка Божа. Ми повинні плекати в серці доброту, любов у сім'ї і до всіх, хто нас оточує, щоб чистим серцем любити Бога.

Богородиця завжди відкликалася на заклик Божої волі. Вона відізвалася і сприймає те, до чого вона покликана. Ми маємо призивати її з вірою і надію, щоб вона нам допомогла в житті, щоб і ми могли бути привітними одні до одних, тоді життя переміниться.» - із проповіді Кир Михаїла.

Після богослужіння Архиєрей з духовенством та вірними вийшли на подвір’я храму, щоб освятити пам’ятну скульптуру Патріарха Йосипа Сліпого.

Також єпископ відзначив грамотами священників парафії та директорів навчальних закладів.

Цього дня, ввечері у музеї палацу Потоцьких відбувся вечір пам’яті приурочений Патріарху Йосипу. Гості, які були присутні на заході, мали змогу почути про духовність, стійкість та велич особи Патріарха.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336