possible to make website for free

Пошук по сайту

Священники та катехити Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у формаційних зустрічах

У кінці листопада для священників та катехитів Сокальсько-Жовківської єпархії були проведені формаційні зустрічі під проводом Катехитично-Педагогічного Інституту УКУ.

Зустрічі проходили у різних містах єпархії та включали в себе ознайомлення із документами Церкви про катехизацію, теоретичні матеріали та інтерактивні методи в катехизації, які присутні мали змогу протестувати.

Із вітальним словом і благословенням розпочинав захід преосвященний владика Петро. Архиєрей закликав всіх до здобуття нових знань, адже ми маємо самі навчатися, щоб навчати інших. Також єпископ наголосив на служінні катехитів при парафіях, які є не тільки добрими, але і надійними помічниками для священників.

Голова єпархіальної катехитичної комісії, о. Михайло Микита закликав бути відкритими до покликання катехитів, які, здобуваючи освіту, зможуть ефективно працювати для добра і розвитку парафіяльних спільнот. Також о. Михайло анонсував проведення інтелектуальної гри - "Хто! Де? Коли?", яка відбудеться у травні 2024 року.

СВІТЛИНИ

Також у часі проведення формаційної зустрічі у м. Дубляни, із вітальним словом звернувся до присутніх ректор ЛНУП, академік Володимир Васильович Снітинський, який подякував за можливість допомогти та за проведення такої зустрічі у стінах університету. За його словами, студенти, які навчаються в університеті, отримують не тільки фахові знання, але і збагачуються духовно.

Про важливість катехизації, діяльність комісії, плани та їх реалізацію, розповів директор катехитично-педагогічного інституту УКУ, заступник Голови Патріаршої катехитичної комісії Назар Дуда. Він наголосив на важливості катехизації для різних вікових груп вірних, так як катехизація навчає про віру Церкви.

"В основі людського знання і віри має бути вістка - Бог є! Часто люди живуть традиційністю, яка нажаль, може не знати Бога. Церква дає нам певні інструменти, якими ми орудуємо." - йдеться у слові п. Назара.

Також всі присутні мали змогу послухати цікаві історії та приклади від п. Світлани і попрацювати в групах під проводом п. Марії Шипки.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336