possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл взяв участь у інгресі єпископа Миколи Лучка ОР

У суботу, 2 грудня 2023 року, у кафедральному соборі св. Мартина у Мукачеві відбудеться інгрес єпископа Миколи Лучка ОР.

У богослужінні взяв участь Преосвященний владика Михаїл, єпарх Сокальсько-Жовківський.

Церемонія розпочалася урочистою зустріччю єпископа Миколи Лучки. Участь у святковій літургії взяли прихожани, духовенство, представники дипломатичного корпусу, влада міста, преосвященні владики, апостольський нунцій в Україні Вісвалдас Кулбокас, єпископи з інших міст України та Закарпаття.

На початку Божественної літургії відбулося вручення пасторалу - символу єпископської влади новому правлячому єпископу, після чого розпочалася святкова меса.

Хочеться процитувати рядки самого єпископа Миколи Лучка, який у своїй промові сказав: «Бог так нас полюбив, що віддав нам свого сина, а цей син Ісус Христос віддав своє життя. Немає більшої любові ніж коли хто життя віддає за друзів своїх. Любов віддає життя за друзів своїх. Сьогодні багато чоловіків, наших побратимів і сестер віддають життя з любові.»

І так само з великої любові до Господа він присвятив своє життя служінню Богу і став пастирем Мукачівської дієцезії та усіх людей доброї волі. У рамках Святкової Меси відбулася молитва за мир та воїнів. Закінчилася урочиста літургія благословенням та молитвою за Україну.

За матеріалами

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336