possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник св. Миколая у Кам'янці-Бузькій

У день святого Миколая Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у храмі св. Миколая, що у Кам'янці-Бузькій.

Цього року виповнюється 356 років храму, а також 15 років священичого служіння адміністратора парафії о. Юрія Мовчана.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні ми маємо чим ділитися, а це святим Миколаєм. В житті важливо чимось ділитися, навіть коли не маємо нічого, ми можемо подарувати любов з серця і цієї іскорки достатньо, щоб запалити людину добром.

Святе Писання каже, що Царство Боже є серед нас. Бог хоче, щоб нас пробудити до любові, яку ми намагаємося помножити, особливо сьогодні. Господь хоче від нас розуміння, що ми є руками Божими в світі.

Добрі справи можна робити з вірою і без віри. Можемо це робити просто для приємності, а можемо це робити задля любові до Христа, щоб цією Божою любов'ю наповнювати своє серце. Тоді працює Божа Ласка і добро повертається сторицею. Цим жив святий Миколай. Він те, що мав, тим ділився, а Бог йому помножував.

Він збагачений вірою і любов'ю до Пресвятої Богородиці, яка ризикуючи обставинами і загрозами, отримала Ласку в Бога.

Святий Миколай спасав з в'язниці і на морі. Він приходив у сні, але тільки тому, що він щиро цього хотів. Те, що він робив, Господь супроводжував великими успіхами і чудами.

Бог хоче усіх нас об'єднати, щоб мир, який плекаємо у серці в доброті, зичливості і далекомірності, ми могли ним ділитися. Тоді настане чудо, мир і ми переможемо. До цієї перемоги треба йти з вірою, не сумніваючись.

Всі надіються, щоб Миколай не тільки роздавав подарунки нашими руками, але, щоб ми могли це чудо Божої Ласки прийняти в наше життя. Нам потрібно робити добрі діла із щирості свого серця, щоб Господь міг через нас діяти і світові подарувати мир.

За прикладом святого Миколая оживляймо наше життя. Він збагатив світ своєю добротою, а нам треба його розвивати."

 

Пресслужба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336