possible to make website for free

Пошук по сайту

У єпархійному управлінні відбулася Протопресвітерська пасторальна рада

У п'ятницю, 8 грудня 2023 р. Б., у єпархійному управлінні відбулася Протопресвітерська пасторальна рада.

Після спільної молитви і слухання Божого Слова Правлячий Архиєрей Кир Михаїл виголосив духовну науку: "Ми себе ставимо в реальному світі, де Бог дивиться на серце кожного. Євангеліє, яке ми читаємо, беремо знову до серця і хочемо бути відповідальними, щоб примножити свої зусилля у служінні.

Важливо відкритися на Євангеліє - це двосторонній зв'язок, який потребує зусиль.

Коли ми відкриваємося на Євангельську тему, наше життя стає успішним. Успіх має важливість вертатися сторицею. Через серце проходить Божа благодать і там Бог знаходить себе, коли ми його взиваємо і живемо з ним, тоді з нашого нутра виходить сила.

Нам потрібно внутрішнього переконання і сили, цього потрібно сьогодні для наших воїнів, які потребують підтримки і запевнення.

Євангелія має бути ліком, щоб не втратити суспільство, а віднайти.

Намагаймося своїми силами служити, а Бог дасть ласки, щоб бути успішними.

Оживляймо Євангеліє, щоб нести його серед людей, віддаючи себе цілковито служінню Богові і ближнім».  

 

Владика Петро розповів про Архиєрейський Синод, тема якого була тісно пов'язаною із викликами війни.

Єпископ розповів, як тема війни сколихнула маси народу. Люди розпорошилися по світі і наші парафії за кордоном зіткнулися з тим, що українці, які переїжджають до інших країн є невоцерковленими. Наші люди асимілюються, не зберігаючи своєї ідентичності.

Далі владика розповів про місце проведення Синоду і його особливість: «Синод відбувався в Римі і це важливо,  тому що ми святкували 400-ліття мученичої смерті св. свщмч. Йосафата. Ми є частиною Католицької церкви і є тими, які можемо її збагатити.

У 2023 році ми чули різні висловлювання зі сторони Святого Престолу про війну в Україні і важливим є те, що Синод мав можливість висловити свою думку про війну і події особисто папі».

Архиєрей розповів про головну тему і рішення Синоду, які перш за все спрямовані для допомоги і служіння у важкий час випробувань: «Наша присутність серед людей, як Церкви, є дуже потрібною серед переселенців і тих, які не знають Церкви. Синодальний шлях, який відкрив папа Франциск несе у собі вміння слухати всіх, хто в церкві, поза церквою і проти церкви. Важливим є те, що до цього синодального шляху входять наші єпископи на чолі із Блаженнішим Святославом».

Також єпископ розповів про важливість капеланства у медицині і освіті,  про соціальне служіння на парафії, про медіаприсутність і  євангелізацію. Наголосив на місяцеслові, який входить у дію з 17 грудня і про його зміну.

о. Володимир Коткевич розповів про душпастирський план, який опрацьований душпастирською радою УГКЦ. У плані ставиться питання про виклики, які стосуються сімей, що через війну є розділені, про виклики сьогодення та про супровід тих, які зранені війною і потребують допомоги.

СВІТЛИНИ

о. Роман Стецко розповів про передподружні науки та про реколекції для їмостей, які плануються, а також наголосив на їх служінні при парафіях, участь у таїнствах, служінні, катехизації та про служіння особистим прикладом.

Економ єпархії о. Михайло Грицишин представив фінансовий звіт за 2023 рік.

Голова комісії «За тверезість життя» о. Дмитро Цюпка розповів про діяльність комісії за запросив до співпраці.

 о. Олександр Кащук, зазначив про важливість молитви і почитання св. Апп. Петра і Павла і мощей святих фатімських дітей.

Про Соціальне служіння розповів синкел єпархії о. Степан Макар.

Голова еко-комісії о. Юрій Годісь, розповів про екологічні місії, які відбулись на окремих парафіях та предствавив банери, у яких пояснюється про шкоду довкіллю через спалювання трави, трави та іншого.

о. Ігор Боднар розповів про допомогу священникам-емеритам, а о. Євген Мигаль представив присутнім працю недержавного пенсійного фонду «Покрова».

Канцлер єпархії о. Віталій Лупій зачитав Декрети, які стосувалися продовження служіння протопресвітерів.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336