possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та дияконські свячення у Новосілках

У неділю, 10 грудня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у парафії с. Новосілки з нагоди храмового празника і 130-ліття храму, 180-ліття смерті о. Маркіяна Шашкевича та 130-ї річниці перенесення його тлінних останків. Також у часі Літургії владика Михаїл уділив дияконські свячення випускнику Івано-Франківської Духовної семінарії Івану Притулі.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь, розважаючи над Євангельським уривком 27-ї неділі після Зіслання Св. Духа. Проповідник звернув свій погляд на особу євангельської жінки, яка довго хворіла і ми не чуємо в писанні, яким був перебіг цієї недуги і якими були сподівання, але Господь бачачи терпіння і страждання людини, зціляє її.

«Бог для нас створив світ і продумав його до найменшого. Ми молимося для того, щоб упевнити себе, що ми в руках Божих. У переживаннях, які маємо, чуємо слова Ісуса, який каже: «Не бійтеся, я з вами.», щоб ми могли з полегшенням пережити дні випробування і смутку.

Богородиця досвідчуючи різні випробування і болі, довірялася Богові і це довір'я оправдалося та стало знане перед цілим світом. Це довір'я має у собі найбільшу силу.

У молитві Отче наш, ми просимо Божої волі, щоб вона в нас сталася. Воля Божа - це наше життя, мир для нас, наше здоров'я і ми в цьому, хоч хворіємо, упевняємося, що Бог для нас приготовив, так для сьогоднішньої євангельської жінки. Наша надія на Бога повинна постійно нас супроводжувати в житті.

Ми молимося і поручаємося Богові, який знає як допомогти нам на краще.

Бог допускає випробування, щоб ми дбали про життя один одного, вміли допомагати і прощати. Ми віримо, що Господь разом з нами переможе цю війну, але разом з нами, коли ми будемо об'єднані в християнських цінностях.

Перебуваючи у війні, є багато причин до нарікань і зневіри, проте люди продовжують надуживати своїми можливостями з кривдою для інших.

Одягаючись у правду, взявши щит віри і шолом спасіння, наші жертвенні дії будуть такими, що сягнуть неба». – йдеться у проповіді.

Також єпископ наголосив на особі спадщини, яку нам передав о. Маркіян Шашкевич, який в момент духовного занепаду дістав силу, щоб збагатити Церкву, яку ми сьогодні маємо.

«Колись Митрополит Шептицький заповів руїну церкви і її відновлення. Це віра, щоб перейти цю війну і мати візію, що Церкву ніхто не здолає. Найбільша загроза це зневіра.

Молімося про Божу волю в нашому житті разом з Богородицею, як вона молилася, не знаючи, як станеться. Надіймося на Господа і чинімо християнські діла, яких ми всі очікуємо». – із слів Архиєрея.

Владика також розповів, що о. Юрій є екологічним референтом, щоб у загрозливому світі дбати про культуру до сотвореного світу. Адже коли дбаємо про ближнього, дбаємо про середовище в якому ми живемо. Ми залежні від стихій і має робити світ безпечний і берегти життя всеціло.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336