possible to make website for free

Пошук по сайту

У Руді Сілецькій відзначили 120 років каплиці Фатімської Богородиці та св. Івана Павла ІІ

У неділю, 17 грудня 2023 р. Б., Преосвященний владика Петро у співслужінні духовенства звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Юрія, с. Руда Сілецька, з нагоди 120-ліття каплиці Фатімської Богородиці та св. Івана Павла ІІ, у якій звершили Молебен.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Пророк Ісая у Старому Завіті пророкував і говорив, що Бог є той, який запрошує свій народ на гостину, щоб нагодувати його.

Христос продовжує тему Старого Завіту і розказує цю притчу для нас. Боже Слово – це звернення Бога до людини, коли б вона не жила, Бог промовляє до свого народу. Сьогодні він нас запрошує і хоче бачити за святковим столом, який готує для нас.  Для кожного з нас є важливо, щоб стіл, який ми приготовляємо, не був пустим. Ми вкладаємо серце, час і кошти, щоб пригостити когось.

Коли ми говоримо про Божі справи, коли він творить щось, воно ніколи не є змарноване, воно завжди знайде свого адресата на добро.

Господар у притчі нікого не змушує, лише запрошує. Його покликання – просити, кликати, але бути вибраним – залежить від людини, чи вміє вона скористати з цього запрошення. Багато залежить від нашої віри та від праці над собою.

Бог створив людину свобідною і ніколи не забирає дару, який дав людині. Коли ми говоримо, щоб мати частку у Господа Бога, залежить від нас, що ми вибираємо. Кожного свята чи неділі ми маємо Боже запрошення і вибраність мати частку при його столі, де маємо нагоду брати участь у Святій Літургії. Приходячи до Божого храму ми знаємо, що наше серце має бути чистим і не мати гріха. Коли людина без покаяння приступає до Святих Тайн, помножує свій гріх.

В притчі ми чуємо про наказ кликати всіх з вулиці. Людина, яка в потребі, має розположене серце на чиюсь допомогу, а особливо на Божу.

Сьогодні ми зібрались щоб подякувати Богові за духовні дари, щоб увійти у відновлений храм Фатімської Богородиці і Святого Івана Павла ІІ. Ця святиня служить для того, щоб нас збирати для зустрічі з Богом. Приходячи на Службу Божу, ми даємо можливість послужити Богові для нас.

Нехай ця Літургія буде подякою за Боже запрошення, що Бог хоче побачити нас покликаними».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336