possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро взяв участь у Різдв'яній Просфорі Львівської Духовної семінарії

Зібрані навколо народженого Христа
Триває передсвяття Різдва Господа нашого Ісуса Христа. Семінаристи готуються до зимових вакацій. В останній день першого семестру традиційно спільнота Львівської Духовної Семінарії Святого Духа збирається на Різдвяну Просфору.

СВІТЛИНИ

Цього року захід відбувся увечері 21 грудня. Як наголосив єпископ Стрийський Тарас Сеньків, котрий очолив Вечірню, що цьогоріч ми святкуємо Різдво по-новому. Важливо за фольклорними традиціями його відзначення не забути про самого Винуватця свята. Попри всі моральні виклики, які стоять сьогодні перед Церквою і суспільством, - сказав владика Тарас, - слід постійно пам’ятати про високу гідність, якою кожного з нас наділив Господь Бог.
Окрім Стрийського єпарха на Вечірні були присутні Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк, єпископ-помічник Львівський Володимир Груца, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський Петро Лоза та численне духовенство. По закінченні Вечірні Митрополит Ігор поблагословив у трапезній семінарії просфору, чим розпочав спільний почастунок. Під час святкової вечері створювали різдвяний настрій своїми виступами семінарійні хор, оркестр, октет «Теофорос», група братів-семінаристів з підготовчого курсу.
Про поставу майбутнього священика нагадав єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро Лоза. Вона повинна бути такою, щоб відображати Христа, бути живою проповіддю про Нього. Закінчила свято промова ректора семінарії отця-доктора Ігора Бойка, яка вкотре нагадала про Христа, Який задля спасіння кожного з нас прийшов у цей небезпечний світ.

Інформація ЛДС СД

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336