possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у Городжеві звершив владика Михаїл

У понеділок, 25 березня 2024 р. Б., коли свята Церква святкує празник Благовіщення Пресвятої Богородиці, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив Божественну Літургію у храмі Успення Пресвятої Богородиці в с. Городжів, Рава-Руського деканату.

Із вітальним словом Архиєрея на подвір'ї храму зустріли парафіяни храму та адміністратор храму о. Володимир Залуцький.

СВІТЛИНИ

«Нічого випадкового у світі не буває. Те, що стається, має своє розуміння і свої наслідки для усіх нас.

Катехизм нас навчає жити так, як навчає Церква. Господь, який сотворив світ, ним піклується і дбає про нас. Він закликає насичувати над собою, щоб наші думки були добрими, не мали в серці зла, а Господь пошле все, що нам потрібно.

В Церкві відкривається Господь Бог – Творець і ми всі живемо у світі з любові Божої.

Бог посилає у світ свого Сина через Пресвята Богородицю. З передчасу ми маємо задум Божий і він відкривається людям. Діяння Божого провидіння потрібно досвідчувати у своєму житті. Ми часто уповаємо на наші сили в можливості, а Господь хоче такого довірʼя, як мала Пресвята Богородиця.

Пресвята Богородиця незнаючи, як станеться, прийняла виклик і застановляючись відповідала - нехай буде по твоєму слову.» - йдеться у проповіді.

Згадуючи роки підпілля і переслідувань церкви, єпископ поділився власними переживаннями, наголошуючи на Добрій Новині, яка попри страх і трепет проходила до сердець вірних і залишалася живою.

Далі проповідник наголосив: «Нехай це свято пробудить кожного до відповідальності за себе, ближнього і довкілля.

Бог хоче через людину діяти у світі. Просімо сили відкривати Божу волю для себе, щоб мати сили не допускати гріха, щоб у Ласці Божій і терпеливості ми могли очікувати дня перемоги добра над злом, над ворогом».

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336