Пошук по сайту

Глава УГКЦ висловив співчуття рідним і близьким загиблих на шахті в с. Глухів

Сьогодні трапилась страшна трагедія, яка забрала життя вісьмох наших шахтарів. З цього приводу висловлюю співчуття і молитовну близькість родинам загиблих. Молюсь в наміренні новопреставлених, щоб Господь був милосердним до них та оселив їх у місці, «де немає болю і печалі, а вічне і безконечне життя». Для вас усіх випрошую кріпості та допомоги Божої.

Такими словами висловив свій біль з приводу трагедії, яка трапилася 2 березня на шахті №10 «Степова» Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

«Вони спустились в шахту для того, щоб своєю працею послужити нам усім. Вибух забрав їхні дорогоцінні життя. Вугілля, скроплене їхньою кров’ю, для нас є застереженням, а воднораз і закликом пам’ятати про цінність людського життя. Задля його збереження необхідно докладати усіх зусиль», – сказав Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав закликав усіх до молитви, адже, за його словами, «лише наша спільна молитва зможе зцілити біль, який сьогодні переживають не тільки рідні і близькі потерпілих, але і всі наші гірники».

Як повідомила прес-служба ДСНС, 2 березня, близько 12:50, на Львівщині, у селі Глухів, на шахті №10 «Степова» на горизонті 550 метрів, внаслідок вибуху, стався обвал гірської породи.

За даними, на шахті працювали 172 гірники, на аварійній ділянці працювали 34 гірники, з яких 8 загинули, а 6 гірників із травмами підняли на поверхню.

Департамент інформації УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336