Пошук по сайту

На другий день різдвяних свят Архиєрейська Літургія звершувалася у Жовкві

8 січня 2016 року Архиєрейська Божественна Літургія звершувалася в храмі св. Йосафата, що діє при Єпархіальному управлінні в м. Жовкві.

Після Євангелія настоятель храму о. Михайло Ткачів прочитав Різдвяне послання єпископа Михаїла Колтуна, а по закінченні Літургії владика сказав повчальне слово. «Христос став одним із нас, щоби бути між нами. Щоби ми Його шукали не десь, а тут. Бо, «що ви ближньому зробили, то ви мені зробили». Такий безпосередній зв’язок із Богом… Ісус рідниться з нами, входить в наше життя, щоби бути з нами, щоби ми дивлячись на цей світ бачили цю премудрість Божу, яка сотворила світ, але через гріх ми не могли цього направити. Тому Господь приходить у наш світ, щоби надолужити за нас, бути з нами і запрошує нас до навернення, щоби своє милосердя проявити до нас. Господь хоче, щоб ми його милосердям втішалися, користали та відновлювали обличчя своєї душі та нашої землі. Щоби ми могли пізнавати благовість Його приходу між нами. Своє життя налагоджували згідно Євангелії; любили це середовище, в якому ми живемо. Любили один одного. Піклувалися про життя». Говорячи про Собор Пресвятої Богородиці архипастир зазначив: «Марія не знала як це станеться, але Добра новина здійснюється в її житті. І вона з тим великим переконанням запевняє, що ця Євангелія станеться так як для неї, щоб ми могли зустрітися з Богом, який несе Добру Новину у наше життя. І те, що ми не сподіваємося, але хочемо – воно прийде до нас. Пресвята Богородиця неустанно слугує нам, щоб ми могли витривати у вірі, в любові і в стараннях про добро».

Архиєрей закликав парафіян і надалі підтримувати наших воїнів, особливо в часі різдвяних свят: «Маючи фронт, військовослужбовців і різні силові структури, які захищають нашу землю від ворога, стараймося підтримувати їх і щось їм передати».

Отець Михайло Ткачів подякував парафіянам, особливо братству та сестрицтву, які дбають за церкву св. Йосафата, кажучи: «Нехай краса цього храму відіб’ється у ваших душах, вашого духовного храму. Щоби ви завжди були щасливі в єдності з Богом. Щоби роблячи один одного щасливими, розуміли, що робимо це для Бога, для Христа Дитяти. Дякуємо за вашу коляду, за те, що піднімаєте цей святий храм, прикрашаєте його, не тільки матеріально, а в першу чергу духовно. За те, що ваші діти в цьому храмі зростають духовно і в мудрості Божій».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336