Послання 2024

Пошук по сайту

Різдвяна проща парафіян с. Сулимів

У суботу, 8 лютого, спільнота «Матерів у молитві», парафіяльна молодь та їх батьки разом із настоятелем храму Вознесіння ГНІХ, с. Сулимів, о. Романом Малькевичем відбули прощу до м. Тернополя та с. Зарваниці.

На завершення цьогорічного різдвяного циклу парафіяни вирішили поклонились найбільшій шопці в Україні, яка знаходиться у храмі святого Петра отців Чину Братів Менших (Францискани) у Тернополі. Отець-ігумен Юстиніан розповів про задум спорудження такої унікальної шопки, єдиної в Україні. По завершенні екскурсії «Матері у молитві» спільно із усіма присутніми провадили вервицю. На запрошення ігумена всі прочани відвідали монастир, де мали змогу відчути гостинність і доброту отців і братів цієї спільноти, зокрема оглянули міні зоопарк, який знаходиться на території монастирського подвір’я.

Із Тернополя прочани вирушили до Марійського центру у с. Зарваницю. Помолившись перед чудотворною іконою Богородиці, відвідали всі храми, що знаходяться на території комплексу, побачили живу та механічну шопки, придбали духовну літературу. Духовною кульмінацією прощі для прочан стало примирення із Богом у Сповіді та прийняття Євхаристійного Христа.

В дорозі всі разом молились вервицю, колядували та переглядали релігійні фільми.

По дорозі додому відвідали Золочівський  замок, де була проведена екскурсія, а також с. Озерна, де знаходиться прекрасна каплиця Богородиці та джерело Івана Христителя.

Повідомила Любов Лособик, учасниця прощі

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336