Пошук по сайту

«Матері в молитві» провели єпархіальний з’їзд

30 листопада в храмі Св. Духа селища Жвирка, що на Сокальщині, відбувся VІІІ єпархіальний з’їзд молитовного руху «Матері в молитві». Більше 400 жінок із Сокаля, Жовкви, Червонограда, Добротвора, Дублян, Добросина,Тартакова, Спасова і навколишніх сіл та селищ зібралося у храмі.

Вступне слово мав духівник єпархіальних спільнот о. Ярослав Валюх, який привітав присутніх. Відтак розпочалася спільна молитва, а тоді матерям було запропоновано короткий обмін своїм духовним досвідом. Матері, підходячи до мікрофона, висловлювали свої враження від події та молитви у спільнотах. Після цього о. Петро Звір, очолив Акафіст до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Сокальської Матері Божої «Потішення». Центральною подією з’їзду була Божественна Літургія, яку очолив о. Зіновій Хоркавий з м. Львова, духівник руху «Матерів» в УГКЦ. Проповідь виголосив о. Ярослав Валюх, який наголосив «ким для нас є Христос і яке місце в житті ми Йому відводимо», якою важливою є молитви і, зокрема, в житті спільноти. По завершенні Літургії всі запрошені мали обідню перерву, яку можна було провести в приміщенні школи.

Перерва дозволила підготувати шкільний зал до концерту, який відбувся згодом. Розпочинати святкування було запропоновано о. Зіновію. Отець-духівник розповів про роль мирян в Церкві та про покликання жінки. Надзвичайно промовистими у своїх виступах були запрошені на святковий концерт колективи: камерний хор Катедрального собору  в.. апп. Петра і Павла; народний ансамбль «Гармонія Душі»; квартет священикв «Благословення». На завершення свята було висловлено подяку Емілії Поважняк, єпархіальній координаторці «Матері в молитві», о. Петру Звіру та спільноті «Матері в молитві» храму Св. Духа смт. Жвирка, колективам концерту за допомогу у проведенні з’їзду.

«З’їзд став доброю нагодою проаналізувати зроблене за рік і з’ясувати, чи прямуємо в правильному напрямку», – підсумував о. Ярослав Валюх, духівник єпархіальних спільнот.

Повідомили учасники з’їзду

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336