possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл взяв участь у форумі мисливців, що проходив у Гданську

З 16 по 20 жовтня 2019 р. Б. Єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) разом з директором ДП «Жовківський лісгосп» Степаном Сохнацьким, головним мисливствознавцем Львівського ОУЛМГ Василем Бурмасом, о. Володимиром Ващуком та капеланом мисливців - отцем Ярославом Валюхом відвідали форум мисливців у Гданську та взяли участь у святкуваннях з нагоди вшанування покровителя мисливців та лісівників – святого Губерта, метою якого є подяка Богу за щедрість дарів природи в цей мисливський сезон.

У програмі заходу було засідання Комісії міжнародної співпраці Головної мисливської ради, святкове богослужіння, нагородження кращих мисливців почесними відзнаками, посвята новоприйнятих ловців, святковий концерт та частування мисливськими стравами.
Вражає те, як віддано польські мисливці зберігають вірність своїм культурним традиціям. Їхня культура полювання на високому рівні і проведення подібних заходів вражає своїми масштабами і кількістю. У них беруть участь не тільки мисливці з усієї Європи, а й прості польські родини. Досвід польських колег для українських мисливців є дуже корисним і важливим. Українські мисливці саме починають роботу над тим, щоб і в нас полювання називали мистецтвом та культурним надбанням народу, а мисливців перш за все – захисниками!

СВІТЛИНИ

Владика звернувся зі словом до присутніх: «Дорогі священники, особливо мисливські капелани, товариства «Kół» i «Związków Łowieckich», дорогий пане Войтек та  Андрій Крайські, завдяки яким ми сьогодні тут.

Звертаюся до вас із християнським привітанням – Слава Ісусу Христу! Цими словами я хочу висловити хвалу Богу і подякувати за можливість разом відсвяткувати пам'ять покровителя мисливців св. Губерта. Наша присутність дозволяє нам краще познайомитися та збагатитися багатьма діями Римо-католицької церкви у багатьох сферах її діяльності. Сьогодні ми можемо відчути це прекрасне служіння Церкви серед мисливців та природи. У Святому Письмі читаємо: «Узяв Господь Бог чоловіка й осадив його в Едемському саді порати його й доглядати його.» (Буття 2; 15.). Ми знаємо, що метою життя людей є досягнення порятунку. Неможливо отримати це Добре, якщо ми не приймаємо і не розвиваємо інших чудових Божих Дарів. Сьогодні Церква нагадує нам усім, особливо мисливцям, що ми мудрі опікуни природи, а не лише її споживачі.

Дякую Богові сьогодні, що ми можемо молитися та брати участь у урочистостях, які є не лише вираженням єдності західного та східного обряду, але, перш за все, свідченням про дружбу та добросусідство Польщі з Україною. У цей бурхливий та історичний час добре мати хорошого друга-сусіда»

У неділю 20 жовтня 2019 р. Б. владика звершив Божественну Літургію у Соборі Св. Вартоломея і Покрови Богородиці УГКЦ, м. Гданськ.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336