Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

Україну офіційно представлятимуть на міжнародному паломництві у Люрді

18 травня 2013 року з Божественної Літургії в гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у м. Львові розпочалося паломництво військовослужбовців до чудотворного місця Люрд (Франція).

Делегація військовослужбовців, яку провадять єпископи Михаїл Колтун (УГКЦ) та Станіслав Широкорадюк (РКЦУ) у співпраці з православними священиками-капеланами офіційно представлятиме нашу державу на 55-му міжнародному військовому паломництві у Люрді 24 – 26 травня. Захід здійснюється за сприяння Міністерства Оборони України.

До складу офіційної делегації входять 102 особи, які репрезентують різні військові формування з цілою України.

Цьогорічна тема паломництва: «Люрд: двері віри». Військовослужбовці братимуть участь в Службах Божих, спільних молитвах, хресних ходах тощо. Також програма заходів передбачає: урочисте відкриття та закриття паломництва, покладання квітів до пам’ятника загиблим у Другій Світовій війні, аудієнція у Міністра оборони та у справах ветеранів Французької республіки. Духовно-патріотичні заходи: вручення нагород, виступи духових оркестрів, співочих колективів, виставки. На зворотному шляху українська делегація братиме участь у генеральній аудієнції з Святішим Отцем Франциском, Папою Римським.

Єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, закликав учасників під час паломництва пізнавати і «відкривати християнський світ, світ віри та християнського бачення, який завжди є новим і цікавим». Також архипастир наголосив, що ця проща є «представницьким паломництвом», бо «військова делегація представляє Україну, її військо та Церкву».

Дорогою прочани відвідуватимуть пам’ятні місця пов’язані з українською історією в Мюнхені, Люрді та Римі.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336