Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

Керівництво Департаменту капеланства бере участь у конференції католицьких військових капеланів у Берліні

«Військове капеланство: погляд у майбутнє» – з такою назвою у Берліні (Німеччина) розпочалась 58-а конференція католицьких військових капеланів та пасторальних референтів.

У конференції беруть участь представники УГКЦ: єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, а також о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Конференцію організовує Католицький військовий єпископат, на чолі з єпископом д-ром Францом-Йозефом Овербеком. Головною подією заходу стане передача головування на посаді Генерального військового вікарія від Апостольського протонотарія Вальтера Вакенхута до Головного військового капелана монсеньйора Рейнхольда Бартмана.

Згідно програми, кожен день конференції включатиме в себе доповіді військових капеланів, працю в групах, круглі столи за участі пасторальних референтів та військових душпастирів.

На другий день роботи конференції її учасники прослухають академічну лекцію проф. д-ра Вольфганга Байнерта «Другий Ватиканський собор (1962-1965). Погляд на майбутнє Церкви та суспільства». Після доповіді учасники конференції матимуть змогу поділитися власним баченням з приводу заторкнутої теми.

У середу 9 жовтня учасники конференції поглянуть на військове капеланство зсередини, працюючи в групах з запропонованими душпастирськими концепціями.

Щодня запрошені та організатори міжнародного заходу починатимуть працю зі спільної молитви.

Конференція у Берліні триватиме з 7 по 14 жовтня.

Повідомляє прес-служба Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336