Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

Військовий єпископ нагородив німецького капелана протоієрейським хрестом

9 жовтня 2013 року під час 58-ї загальної конференції душпастирів та пасторальних референтів у Берліні (Німеччина) військовий єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України, вручив генеральному військовому вікарію Вальтеру Вакенхуту грамоту, що надає право носити золотий хрест з прикрасами.

Нагородження відбулося під час літургії у Базиліці св. Розарію. Єпископ Михаїл співслужив разом з військовим єпископом для Бундесверу д-ром Францом-Йозефом Овербеком та численними капеланами, що зібралися на конференцію в Берліні.

Владика Михаїл подякував генеральному вікарію, котрий, здійснюючи своє служіння у католицькому військовому єпископаті протягом останніх тринадцяти років, підтримував українське капеланство.

Після Літургії владика Михаїл та о. Любомиром Яворський, заступник керівника Департаменту, обговорили з новопризначеним генеральним військовим вікарієм монс. Райнхольдом Бартманом та єпископом д-ром Францом-Йозефом Овербеком плани Департаменту на наступний рік, поділившись досягненнями у минулому та заторкнувши актуальні теми українського капеланства.

Повідомляє прес-служба Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336