possible to make website for free

Пошук по сайту

Капелани молились в Патріаршому соборі

29 жовтня близько двадцяти священиків-капеланів УГКЦ, на чолі з єпископом Михаїлом Колтуном, керівником Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, молились в Патріаршому соборі Воскресіння Христового за мир в Україні.

Будучи в Києві капелани брали участь в конференції, присвяченій встановленню капеланства у військових структурах України.

Під час Божественної Літургії до священиків та вірних зі словом звернувся архиєрей: «До цього дня ми йшли різними шляхами. Ще двадцять років тому, ми не могли думати як наше служіння буде потрібне в теперішній час, бо тоді воно було непомітне, навіть небажане. Сьогодні бачимо, як змінюється ця думка на всіх рівнях нашої держави. Ті старання і намагання, які ми робили протягом двадцяти років, вже сьогодні приносять плоди» – ствердив владика.

Ведучи далі, єпископ сказав: «До нашого покликання Бог додає свою ласку і вона діє так як Євангелія, так як Ісус Христос і так як Апостоли і Його ученики. Господь дає завдання, яке ми успішно реалізовуємо. Реалізовуємо, попри усі труднощі, які зустрічаємо в нашому житті, реалізовуємо щоби не знеохочуватись… Ми маємо йти до обіцяного Богом Царства, не тільки Того, що в небі, але і того, що тут на землі. Ми повинні плекати братолюбіє, чесноти, довір’я, відкритість і щирість так, як Євангелія нас до цього закликає, щоб ми були слугами Євангелії, а не себе!» – на голосив кир Михаїл.

«Я всім бажаю, щоби ми набирали цього Євангельського досвіду, щоби ми працювали так, щоб Євангелія жила в нас і в нашому середовищі» – завершуючи побажав єпископ.

Після Божественної Літургії, присутні заспівали «Боже Великий, Єдиний».

Повідомляє Прес-служба Київської архиєпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336