Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

Єпископ Михаїл привітав Державну пенітенціарну службу з 15-річчям

9 квітня 2013 року відбулися урочисті збори з нагоди 15-ої річниці з дня створення Державного департаменту України з питань виконання покарань. 

У святкуванні взяли участь Преосвященний Михаїл (Колтун), Керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ з питань душпастирства у силових структурах України, та співробітники Департаменту ієрей Костянтин Пантелей та Юрій Йосифович, які відповідають за питання пенітенціарного душпастирства.

У слові привітання в імені Глави УГКЦ владика Михаїл відмітив важливість християнського контексту пенітенціарної служби для підтримування справедливості і милосердя на що праця пенітенціарія надає повсякчасну можливість. Згадавши приклад Святішого отця Франциска, що у Великий Четвер відвідав неповнолітніх в’язнів, владика зазначив: «Господь знає про стан кожного в’язня через особливий рід його терпіння - неволю, і якось ототожнює себе з людиною, що це переживає, тому каже нам в Євангелії, що усе, що зробили одному з цих менших, Мені ви зробили». Владика відмітив важливість розвитку соціального партнерства пенітенціарної служби із Церквами. «Для України щасливою ознакою стало те, що кожен ювілей служби співпадає з роком ювілею Хрещення Русі-України» - відмітив Преосвященний Михаїл. На завершення він подякував Голові ДПтС Олександру Лісіцкову за створення умов для релігійного служіння у пенітенцірних установах України та все більшу увагу до службовців, що отримують обґрунтовану надію на належне соціальне забезпечення та захист своїх прав.

Владика вручив Голові ДПтС подячну грамоту, нещодавно презентовані книгу «Служити в’язням» та молитовник «Молись і служи». Видання містить зокрема й молитву пенітенціарного службовця. Підручники «Служити в’язням» отримали також кожне з 25 управлінь пенітенціарної служби.

Повідомляє блог пенітенціарного душпастирства УГКЦ

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336