possible to make website for free

Пошук по сайту

До храму св. Йосафата в Жовкві привезли мощі фатімських дітей-візіонерів

У неділю, 20 березня 2022 р. Б., владика Петро вніс мощі Фатімських візіонерів Франциска та Якинти до храму св. Йосафата в Жовкві та звершив Архиєрейську Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

У часі Богослужіння Архиєрей виголосив проповідь: "Коли Господь промовляє слова: "Відпускаються тобі гріхи", там були присутні фарисеї, книжники, законовчителі і вони не розпізнали в Ісусі, що до них прийшов Спаситель, який став людиною, щоб прийняти всі гріхи світу на себе. Перед тим, коли Господь сказав ці слова, бачимо віру людей, які приходять, щоб слухати і зцілятися. Ці четверо, які несли розслабленого, не чекали коли Ісус вийде, вони спішили, щоб Христос повернув здоров'я цьому розслабленому. Ісус побачивши їхню віру, сказав: "Відпускаються тобі твої гріхи". Ті, які прийшли можливо хотіли тільки фізичного оздоровлення, а Господь спочатку духовно зцілює, відпускаючи гріхи. Христос йому повертає повноцінне життя. Ми бачимо в тих чоловіках, які принесли розслабленого, що вони не розчарувались, побачивши натовп, віра дає сили йти далі і довіряти Богові.

Сьогодні ми молимося Літургію у присутності дітей Фатімських - св. Франциска і Якинти. Пресвята Богородиця просила їх, щоб люди залишалися людьми в молитві, а крім того не боятися жертви і покутних практик, які Церква дає до наслідування. Часом ми думаємо, яка може бути моя щоденна жертва? Наприклад, у п'ятницю в позапосний час - для нас цей день має бути постом. Робити жертву з добра для себе і інших. Тому коли кажемо, що Пресвята Богородиця просила молитися за навернення росії, це не тільки молитися, а і приносити ті маленькі жертви з любові до Бога, бо Господь не хоче смерті грішника, а хоче розкаяння.

Сьогодні у Євангелії ми чуємо слова прощення, бо Ісус побачив віру. Будьмо людьми покаяння і навернення, будьмо людьми віри, які не бояться своїх жертв для навернення грішників, які своєю брехнею обманюють себе і всіх інших. Ми знаємо, що останнє слово є за Богом, а ми є тими людьми, які йдуть за Ним".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336