possible to make website for free

Пошук по сайту

"Ми сприймаємо дію Святого Духа, щоб через неї пізнати Воплочення Божого Сина." - вл. Михаїл у празник Зіслання Святого Духа

У празник Зіслання Святого Духа Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив святкове богослужіння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві.

СВІТЛИНИ

«Нелегкий час сьогодні настав для всіх нас, але Бог не допускає більшого, ніж ми можемо перенести. В цьому світі ми завдячуємо дії Божої благодаті, що світ існує, а ми в ньому і наше завдання - сповняти Божу волю.

Ми визнаємо Бога і його дію Божої благодаті, а від нас вимагається докладати зусиль, щоб життя було угодне мені, кожному з нас і Богові. Гармонія нашого єднання з Богом має бути в любові і співпраці. Світ для нас є великою цінністю, бо у ньому живемо, діємо і співдіємо з Богом.

Сьогодні велике свято Зіслання Святого Духа. Наш Катехизм говорить про дію Духа Святого, якого сьогодні іменини. Він відзначився колись і відзначається у теперішні часи.

Катехизм навчає, що Воплочення Божого Сина розкриває нам сенс сотвореного світу. Ісус Христос нам відкриває сенс світу і нашого життя. У визначений момент історії Син Божий входить у цей світ, щоб привести його до Бога. Ми прямуємо до Божого Царства і це звершується дією Святого Духа, який сходить на Церкву і дає їй благодать.

У шести днях творення світу Святий Дух готує середовище для людини. Бог сотворив світ, щоб людина ним керувала. Святий Дух готує середовище для людини і готує до зустрічі з воплоченим Божим Сином.

Ми сприймаємо дію Святого Духа, щоб через неї пізнати Воплочення Божого Сина.

Наше завдання – пережити щедрі дії Святого Духа, які ми у хрещенні отримали. Отримали Печать дару Святого Духа, яку не можливо затерти.

Дух Святий в одну мить перемінює апостолів. Сьогодні ми молимося, щоб і на нас цей Дух Святий зійшов і діяв, щоб ми з цією дією були співзвучними. Щоб плоди Святого Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, лагідність, доброта, вірність, тихість, здержливість, у нас розвивалися, щоб дія Божої благодаті у нашому житті була успішною." - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336