possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та освячення каплиці у Новій Кам'янці

У неділю, 25 червня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у парафії с. Нова Кам'янка, Рава Руського деканату.

Після читання євангелія єпископ звернувся до вірних із духовним словом, у якому поділився радістю присутності на парафії, радістю служіння в Церкві, служіння ближньому і радістю віри в Євангеліє. "У сьогоднішньому Євангелії ми чуємо про прийняття світла в життя людини. Катехизм нас закликає, щоби ми вірили Церкві, яка навчає, що Христос є світлом для людини, яка блукає в темряві. Ця темрява сьогодні є дуже великою, адже веде нас через війну. Вона хоче нас поглинути, позбавити нашої ідентичності Церковної і культурної.

Ми не можемо віддати християнську спадщину, яку ми набули своєю вірою, адже ми вже відчули цю агресію, яка здійснювалася над Греко-Католицькою Церквою і ніхто за це не вибачився. Церкву, яку той самий ворог знищував і продовжує це робити в нашому народі." - зауважив проповідник.

Владика наголосив на тому, що ми своєю вірою і стараннями хочемо зберегти ідентичність українців, католиків і тих, які признаються до своєї землі, нації, культури. Церкви. Також закликав бути тими, які втішаються своєю вірою, в якій нам допомагає Бог.

"Це наше переконання у вірі, до якого ми йшли різними випробуваннями.

Церква, яка була знищена і заборонена, вийшла з того тління і ожила. Ми цією Церквою втішаємося, в цій Церкві молимося і набуваємо Божого лиця і лиця людського.

СВІТЛИНИ

Сьогодні цю любов ми переживаємо на полі битви, згадуючи про силу віри. Ісус Христос віддав своє життя за спасіння грішників. Наше завдання довіритися Богові, бо він є нашим світлом, дає нове життя і вибір для християнина, а християнин стає євангельською закваскою у світі і відтворює світло Боже, - так навчає Катехизм.

Ми сьогодні молимося і заявляємося у вірі, щоб нею ми йшли до перемоги, до перемоги над собою, щоб нас не поглинула темрява і кривда, щоб ми витримали і розвинули нашу надію. Це дар Божий, який ми через себе маємо перепустити і цей дар відкриється для нас радістю. Наше завдання розвивати цей дар віри в Ісуса Христа, щоб він удостоїв нас кращого, ніж ми собі можемо бажати. Ми маємо  довіритися Богові так, як Пресвята Богородиця.

Ісус Христос світ переміг і нам треба признати перемогу в собі, щоби через темряву гріха ми перейшли, довірилися Богові і Пресвятій Богородиці, яка так нас захищає, так хоче з нами святкувати наше життя, нашу віру, нашу церкву і Бога серед нас." - зазначив Архиєрей.

Після Божественної Літургії Єпископ освятив богослужбову каплицю на подвір'ї храму та нагородив адміністратора парафії о. Романа Гром'яка наперстним хрестом.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336