Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

"Ми сходимося, щоб згадати всі його стежки, куди Боже провидіння його провадило, щоб послужити!" - вл. Михаїл у 40-й день відходу до вічності о. Я. Федуніва, редемпториста

У суботу, 23 вересня 2023 р. б., у храмі блаженного Миколая Чарнецького у Львові відбулись заупокійні богослужіння у 40 - й день відходу до вічності о. Ярослава Федуніва, редемпториста.

Моління звершив єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл у співслужінні духовенства.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Церква Христова – люд Божий, об’єднаний у Святому Дусі, звершує своє служіння в кожен час і в кожному народі. Вона посеред «переслідувань світу і втіх Божих» крокує історією, щоб «явити у світі» таїнство воскреслого Христа." - Катехизм Христос наша Пасха п. 911.

Цитуючи навчання Катехизму, єпископ розважив про служіння, яке ми звершуємо в Церкві: "Серед бурхливого світу Церква нас вчить знайти Воскреслого Христа, який не перестає діяти своєю силою і ласкою.

Ісус Христос - це той, що помер,  воскрес і живе. Він являвся учням, дав себе доторкнути, вознісся, дав Святого Духа, щоб те, що вони бачили і чули - проповідували.

Ісус Христос пішов, а нам залишив віру, яка є нашим ключем і ми її маємо розвивати".

Проповідник поділився своїм пережиттям зустрічей із о. Ярославом: "Наш співбрат знайшов своє покликання в монастирі. Для цього Христа він хотів служити, дати себе для Бога, через служіння ближнім, попри труднощі і невдачі. Серед загубленого повсякдення Ісус Христос не перестає діяти. Ісус Христос діє в серцях людських силою Духа Святого. Ми сходимося, щоб згадати всі його стежки, куди Боже провидіння його провадило, щоб послужити. І сходимося на цьому місці, до якого він долучився і нам це предстоїть завершити.

Ми сьогодні в 40-й день поручаємо о. Ярослава в Божі руки, щоб він міг удостоїтися щедрості Божої любові.

Він молився з нами, а сьогодні ми молимося з ним і за нього".

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336