Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

У Зборові відбулись святкування з нагоди 30-ліття єпископської хіротонії Кир Михаїла та проголошення Зборівської єпархії

 

У неділю, 24 вересня 2023 р. Б., у Зборові відбулися урочистості з нагоди 30-ліття єпископської хіротонії Кир Михаїла та проголошення Зборівської єпархії.

Із вітальним словом на порозі храму владику вітав Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, який запросив до подячної молитви всіх присутніх.

Після читання Євангелія Кир Михаїл виголосив проповідь, у якій пригадав перші кроки свого архиєрейського служіння, зокрема, у храмі Преображення Господнього, який став першим катедральним собором.

СВІТЛИНИ

«Це храм, з якого ми починали перші кроки нашого життя, історичного життя. Господь нас покликав до життя, щоб воно було кращим, Він довірив нам світ.

Господь створив цей світ і дав нам в ньому так багато всього. Ми сьогодні застановляємося, скільки Господь вложив у нас талантів, щоб засвітити ними для інших, щоб радіти одні за одних.

Сьогодні я можу сказати, що Царство Боже, в яке Господь мене і вас покликав – це було колись проголошено про Зборів. Ми всі, незнаючи одні одних, складали всі свої сили і були впевнені, що Господь веде нас до чогось більшого і кращого.

Сьогодні ми дивимося в минуле і бачимо, як преобразився світ, незважаючи на всі часи. Господь дав нам талант і ми серед всіх утисків хочемо його помножити, не здатися, а могти досвідчити великий дар Божий, який даний нам у життя.

Мені не вистарчить спогадів, щоб відновити в собі і в вас всі моменти, хіба мовчки в молитві можемо гортати історію з надією на завтра.

Ми очікуємо оновлення Церкви до небувалої краси, як навчає Катехизм, і хочемо це бачити в мирній Україні і зараз молимося за припинення війни і навернення росії, про що просила молитися Пресвята Богородиця у Фатімських об’явленнях.

Нашими здібностями Господь хоче зробити світ кращий для нас з вами, не дивлячись на наші здібності.

Дякую всім і тішуся, що всіх впізнаю і признаю. Дай вам Боже, щоб труднощі не забрали світла.» - йдеться у проповіді владики Михаїла.

Після святкового богослужіння із духовним словом звернувся митрополит Василій, який  привітав владику Михаїла з 30-літтям єпископської хіротонії. Кир Василій підкреслив, що владика Михаїл став першим єпископом після виходу УГКЦ з підпілля.

«Ми любимо Вас владико, ми щиро вітаємо Вас і засилаємо молитви до Господа Бога, що він Вам дав сили і кріпости ще довгі роки служити Церкві і народові.» - йдеться у вітальному слові.

Митрополит подякував за служіння у Зборівській єпархії владиці, священникам та архиєрейському хорові, який за словами митрополита, започаткував владика Михаїл.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336