Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

У Жовкві відбувся захід: - "Миробудування: від зцілення до співпраці"

«Миробудування: від зцілення до співпраці» — захід, який обʼєднав духовенство, представників місцевого самоврядування та людей, які готові долати розломи у громадах. 

Розпочали захід зі спільної молитви, яку очолив Преосвященніший владика Михаїл Колтун та звернувся до присутніх із духовним словом: «Мир – це дар Божий, це не тільки відсутність війни. Миру неможливо зберегти без захисту добра людей, вільного спілкування між ними, пошани до гідності людини і постійного братерства. Мир – є ділом справедливості іп лодом любові. Мир є важливою цінністю необхідною для розвитку не лише окремої людини, але і цілих народів і держав. Цінність миру грунтується на принципі пошани до людської особи, до її життя та гідності.

Вчуся жити і хочу, щоб ми разом могли ділитися своїми надбаннями і здібностями, роблячи цей світ кращим».

 СВІТЛИНИ

Перша дискусійна панель, під назвою:  «Цінності: причина виникнення чи засіб вирішення конфліктів», передбачала активну взаємодію духовенства та освітян.

До обговорення долучилися Кир Михаїл Колтун (Єпископ Сокальсько-Жовківський), о. Богдан Прах (доктор філософії, провідний науковець у галузі церковної історії), о. Степан Макар (директор БФ «Карітас Жовква УГКЦ»), о. Рафал Пшибава (Дієцезія Глівіце, кваліфікований рятувальник з першої медичної допомоги), Ганна Гоменюк (керівниця програм соціальної згуртованості МБФ Карітас України), Юрій Дубневич (проректор з навчально-виховної роботи Львівський національний університет природокористування )

Модератором дискусійної панелі  був о. Володимир Коткевич (синкел Сокальсько-Жовківської Єпархії).

Особливо приємно було почути владику Кеннета Новакінського, єпарха Лондонської єпархії Пресвятої Родини, який долучився онлайн до дискусійної панелі.

 «Нормативне регулювання конфліктів у громадах: виклики, успішні кейси» – такою була тема другої дискусійної панелі, модератором якої стала Анна Дацко (заступниця директора Карітас Жовква).

Спікери дискусійної панелі Владика Петро Лоза (Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської Єпархії), Павло Бакунець (народний депутат України), Олег Омелян (міський голова Камʼянко-Бузької ТГ), Лілія Бова (селищний голова Куликівської ТГ), Володимир Коваль (заступник міського голови Червоноградської ТГ) та Ірина Сельницька (голова релокованої ГО «Міст 3:10»). 

 Кожен присутній дискусійної панелі має неабиякий вплив на суспільство, тому важливо чути та проаналізували виклики, які перед нами виникають. 

Захід відбувся в рамках проєкту «Долаючи розломи у громадах» за підтримки Caritas Ukraine Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine та Українського Гуманітарного Фонду.

Пресслужба єпархії

За матеріалами ФБ сторінки "Карітас Жовква"

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336