Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

«Відповідальність за все створіння лежить на людині» ̶ тема екоуроку на Золочівщині

В рамках екологічних місій, 21 вересня, в Міжнародний день миру, екореферент Буського деканату о. декан Євген Мигаль і вчитель-методист Андріївського ЗЗСО І-ІІІ ст. що на Золочівщині Лілія Мигаль, за підтримки референта з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії о. Юрія Годіся провели урок «Відповідальність за все творіння лежить на людині».

Урок розпочали спільною молитвою за мир в Україні та відповідальність кожного християнина за створений Богом світ у контексті екологічних викликів війни. Зокрема, о. Євген наголосив, що внаслідок війни на території України утворюється велика кількість небезпечних відходів, які можуть потенційно загрожувати здоровʼю людей і навколишньому середовищу як сьогодні, так і в майбутньому.

Розвинувши цитату з Книги віри  ̶  Катехизму УГКЦ «Христос  ̶  наша Пасха» священник підкреслив, що відповідальність виявляється на різних рівнях: в особистому щоденному житті, у використанні технічних засобів і різних технологій, у використанні природніх ресурсів та джерел енергії.

Далі у спільному діалозі вчительки з учнями зʼясували, що попри всі жахіття війни, ми сортуємо сміття, збираємо батарейки для утилізації, не смітимо в лісі, не забруднюємо течії річки та води у ставку, не спалюємо сміття і листя, насаджуємо молоді саджанці дерев, вимикаємо світло коли виходимо з приміщень, не працюємо на компʼютері більше 30 хв, не залишаємо приладів в розетках без потреби, заощаджуємо тепло та енергію, розуміючи, що зима  ̶ не час для футболок і панамок…

Отець Євген назвав діток відповідальними розпорядниками природніх благ, що їхні маленькі дитячі кроки стануть підтримкою для країни в наближенні перемоги, осягненні миру і збереженні спільного дому  ̶  планети Земля.

Урок завершився майстер-класом, де дітки виготовили голуба, як символу Святого Духа, просили захисту і миру для України і цілого світу.

Джерело

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336