possible to make website for free

Пошук по сайту

Спорт для всіх: в Івано-Франківську пройшов турнір з волейболу для священників УГКЦ

У вівторок, 5 березня, у приміщенні Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України відбувся турнір із волейболу між священнослужителями Української Греко-Католицької Церкви. Спортивний захід був присвячений вшануванню світлої пам’яті Владики Миколи Сімкайла, Єпископа Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ.

У змаганнях взяли участь 6 команд, кожна з яких представила свою єпархію, серед них Івано-Франківська Архієпархія, Львівська Архієпархія, Тернопільсько-Зборівська Архієпархія, Коломийська Єпархія, Стрийська Єпархія та Сокальсько-Жовківська Єпархія.

Організатором спортивних змагань став Івано-Франківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у співпраці з Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ.

На відкриття змагань завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор Возьняк, а також Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владика Микола Семенишин.

Звертаючись до учасників турніру, Владика Ігор подякував організаторам за запрошення взяти участь у спортивному заході, а також побажав вдалих та справедливих змагань для учасників.

Своєю чергою Владика Володимир подякував адміністрації коледжу фізичного виховання за наданий простір для змагань. Окрім того, Архієпископ ствердив: «Дорогі отці, я дуже радію, що наші священнослужителі займаються спортом і працюють над собою, бо ми, як ніхто інший, мусимо давати приклад здорового способу життя. Нехай Всемилостивий Господь благословить вам на успішні змагання».

Митрополит Володимир також пригадав постать світлої пам’яті Владики Миколи Сімкайла, Єпископа Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ, пам’яті якого організований турнір. 

Як всі добре пригадують, Владика Микола Сімкайло дуже любив спорт і заохочував усіх священників до здорового й активного способу життя. Окрім того, щороку отці мали нагоду зустрітися та взяти участь у турнірі з волейболу, настільного тенісу, перетягування каната, а також шахів.

Відтак всі присутні молитвою вшанували пам’ять Владики Миколи Сімкайла.

Після урочистостей розпочалась основна частина турніру. За результатами змагань перше місце посіла команда Стрийської Єпархії, друге місце зайняла команда Коломийської Єпархії, а третє — Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Джерело

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336