possible to make website for free

Пошук по сайту

"Піст - це коли ми не ставимо на перше місце свої потреби, а ставимо Бога." - владика Петро у Сиропусну неділю

Преосвященний владика Петро у Сиропусну неділю звершив Архиєрейську Божественну Літургію у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві. 

Перед Божественною Літургією єпископ уділив чин читця, співця і свічконосця та піддияконські свячення брату Юрію Панюрі, студенту Івано-Франківської Духовної семінарії.

У часі богослужіння Архиєрей виголосив проповідь про значення прощення та посту і їх значення у духовному житті християн.

СВІТЛИНИ

«Сьогодні ми чуємо слова, які Господь дає, як заповідь: «Коли ви прощатимете людям їхні провини, то й Отець ваш небесний простить вам. А коли ви не будете прощати людям, то й Отець ваш небесний не простить вам провин ваших.» (Мт.6,15).

Господь дає цю заповідь, як запоруку і ключ, який відкриває двері до прощення. Коли ми розважаємо про прощення, то важливо знайти сили і простити всім, хто завинив проти мене, а також пробачити собі. Як я можу прощати в момент війни, як знайти сили простити ворога? Простити, не означає стати на сторону ворога, а означає прийняти його покаяння. Господь закликає молитися за ворогів і покладати їх в Божі руки, щоб припинили творити зло.

Сьогоднішня неділя є про те, щоб подивитися яким є я, чи я нікого не образив, чи доклав зусиль, щоб творилося добро. Тільки добро є запорукою для подолання зла. Ми, як образ і подоба Божа, покликані до чинення добра. Бути достойними нашого спасителя, означає взяти свій хрест і йти слідом за ним.

Розпочинаючи піст ми розуміємо, що це не тільки відмова від страв, це не тільки вияв зовнішнього, але вияв внутрішнього, який послужить для мого серця і моїх думок. Піст - це коли ми не ставимо на перше місце свої потреби, а ставимо Бога. Наскільки ми відкриті, щоб дати Богові можливість керувати нашими думками? Піст заради посту немає значення так, як і піст заради дієти не має значення.

Розпочинаємо піст з Божим благословенням, щоб в побожності ми провели 40 днів, які в особливий спосіб готують нас до світлого празника Воскресіння. Господь своєю смертю переміг смерть, щоб нас привести до воскресіння.

Перепросімо один одного, щоб ми були добрими християнами, які показують добрий приклад в моєму серці. Бог хоче, щоб наше серце було наповнене добрими бажаннями. Бажаю всім нам благословенного часу Великого посту.» - із проповіді владики Петра.

Після богослужіння відбувся Чин Всепрощення.

 Пресслужба єпархії

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336