Пошук по сайту

У Львові мисливці молитовно завершили сезон полювання

У неділю, 20 лютого 2022 р. Б., Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Ольги і Єлисавети у м. Львові.

У цей день відбулось подячне богослужіння за мисливський сезон та було освячено образ св. Губерта, покровителя мисливців. У знак подяки Українське мисливське товариство «ТУР» спільно з Мисоивським жіночим клубом "Едельвейс" та ГО "Карпатське братство Діани", за участі первинних організацій УТМР та мисливсько-кінологічних осередків Західної України, організували обід для потребуючих.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей звернувся до вірних із духовним словом: «Ми всі звикли називати цю неділю, неділею блудного сина. Цього блудного сина ми вміємо показати пальцем. Ми всі згрішили перед Богом, всі маємо право називатися сьогодні блудними синами і дочками в лиці того, що Бог нам дав, а ми загубили, втратили, занедбали.

Катехизм навчає, що коли Бог сотворив світ, сотворив його добрим, наповнив для нашого з вами життя. Наче мистець створив світ, приглядається до нього і бачить в ньому образ свого Сина. В світі живому де живемо ми, де тече вода, те росте ліс, де звірина ховається, щоб жити - це образ Божий. Образ Сина, який Отець любить до безконечності. Цей світ і все, що є в світі Бог нескінченно любить, бо це Його творіння. Він дав все людині, щоб воно їй служило. Ми це все нищимо, зуживаємо, але ми не є експлуататори у світі, а маємо взаємодіяти, щоби не нарушити цієї взаємодії. Наше життя призначене для спілкування зі світом, щоб бачити Божу любов і спілкуватися в природі між собою.

Сьогодні ми у храмі вітаємо мисливців, очільників товариств. Започатковуємо розвиток мисливства, розвитком якого є піклуватися і опікуватися звіриним світом. Мисливці сьогодні подбали, щоб нагодувати убогих – це соціальне служіння. Коли людина взаємодіє з ідеєю Творця, вона робить цей світ кращим.

Наше християнське життя маємо знову почати з сьогоднішнього навернення. Господь створив світ добрим. Хто його знівечив? Ми з вами! Сьогоднішнє навернення запрошує навернутися до любові, щоб ми могли один одному послужити і були потрібними. Припадім у своїх молитвах до Творця неба і землі і скажімо – ми згрішили перед Тобою. Сьогодні у цей час покаяння припадімо у сокрушеному серці. Нехай Господь обійме і прийме нас, щоб ми це відчули і покаявшись не шкодували своїх зусиль для навернення».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336