Пошук по сайту

У Дублянах відбулася міжконфесійна Хресна хода «За мир і єдність України»

1 квітня 2015 року відбулася міжконфесійна Хресна хода вулицями міста Дубляни «За мир і єдність України», організатором якої був осередок академічного капеланства за підтримки Львівського національного аграрного університету.

У спільній молитві взяли участь парафіяни церков Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), Успіння Пресвятої Богородиці (УАПЦ) і Успіння Пресвятої Богородиці (УГКЦ), студенти та викладачі університету. На стаціях голосили розважання отці: о. Іван Венгрин, о. Петро Верхоляк, о. декан Ігор Боднар, о. Володимир Високінський, о. Іван Сас, о. Андрій Данилюк, о. Микола Хить, о. Тарас Дзьоба, о. диякон Петро Венгрин, о. Віталій (ЧСВВ). Хресну Ходу своїм співом супроводжували брати монахи ЧСВВ.

Символом цьогорічної ходи стала ікона Божої Матері, Покровительки України. Саме цей образ започаткував молитовну естафету «За мир і єдність України», яка триває у Сокальсько-Жовківській єпархії. У храм Св. Рівноапостольного князя Володимира Великого Львівського НАУ ікону Божої Матері привезли на реколекції, які проводив о. Віталій (ЧСВВ) та о. Іван, капелан університету. Протягом трьох днів студенти, викладачі і мешканці м. Дубляни біля чудодійної ікони молилися та просили заступництва Матері Божої для своїх сімей, родин і для всієї України.

Важкий 4-х метровий хрест взяли на свої плечі викладачі, студенти кожного факультету університету, парафіяни усіх церков і конфесій м. Дубляни. Це була та найменша ноша, яка б могла передати усі муки Ісуса Христа. На кожній стації линули молитви та прохання до Всевишнього про мир і спокій в Україні. Наша земля сьогодні терпить, страждає, втрачає своїх синів, «спливає кров’ю», і тільки віра у силу Божу не дасть нам зламатися і може допомогти врятувати неньку-Україну.

Хресна хода завершилася біля університетського храму Св. Рівноапостольного князя Володимира Великого духовною наукою, яку проголосив о. Віталій (ЧСВВ). Усю студентську молодь, парафіян м. Дубляни благословили чудодійною іконою Матері Божою, Покровительки України.

Духовний гімн «Боже Великий, єдиний» ще раз підтвердив силу громади у єдності та віру у те, що для Бога нічого немає неможливого, бо «по вірі нашій дасться нам».

СВІТЛИНИ

http://lnau.lviv.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336