Пошук по сайту

Капелан допомагає воїнам прикордонникам

Нещодавно 130 воїнів Прикордонної Служби України повернулися на рідні терени після майже піврічного перебування в зоні АТО і за сприянням капелана з Великих Мостів, отця Романа Возняка, відвідали собор святого Юра у Львові і помолилися біля нерукотворного образу Ісуса Христа.

Серед цих військових із третьої хвилі мобілізації - і чотири десятки з Червонограду та околиць міста.

Отець Роман також виявив ініціативу підготувати солдатам-землякам подарункові набори з нагоди їхнього повернення до дому і став координатором цієї благодійної акції. Сам він розповідає:

- Я дуже радий, що мене підтримали небайдужі люди. Головно до акції активно долучилися підприємці із міського ринку ПП «Майдан», спільно зібравши 4 тисячі гривень. Підприємці також дарували засоби гігієни, шкарпетки, інші потрібні речі. Завдяки зібраним коштам та речам, нам вдалось зробили сорок подарункових пакетів, кожен з яких вміщав: крем до і після гоління, станок для гоління, шампунь, мило, крем для взуття, тепла шкарпетка та майка чи футболка.

- Наші воїни були зворушені щирістю і люборв’ю, з якими їх зустріли, - розповідає отець Роман. - Слова подяки і грамоти - від керівництва військової частини, квіти і подарункові набори від земляків. Кожен розуміє, наскільки зараз є важливо підтримати воїнів матеріально та духовно. У нас на території частини також діє міжконфесійна церковна каплиця Архистратига Михаїла, де ми молимось за наших військових та їхні сім’ї, а Господь дарує ласку життя і здоров’я нашим хлопцям.

Це не перша акція для цієї бойової комендатури, адже у продовж їхнього перебування у зоні АТО, червоноградці, завдяки нашій координації, передали бійцям 150 комплектів спальної білизни, близько 300 кілограмів теплого одягу, GPS – навігатор, продукти. На Різдвяні свята бійцям було організовано святковий стіл та кутю! Раз у місяць туди виїжджала наша машина, котрою воякам передавалося все необхідне, - розповів отець Роман.

Згідно інтерв’ю записаного Світланою ТВЕРІТНЄВОЮ, заступником головного редактора червоноградської міської газети «Новини Прибужжя» (19 лютого 2015 року, № 15-16)

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336